Sådan starter du din jabugo serranoskinke! Det afgørende for at begynde at skære din Jabugo skinke er at placere den i en skinkeholder og bruge en specifik skinkekniv. Disse knive er kendetegnet ved at have et tyndt og langt blad, hvilket giver dem den nødvendige fleksibilitet til skæringen. Du vil også have brug for en kort kniv til at rense skinken og fjerne noget af fedtet.

Hvis du planlægger at spise skinken over en længere periode, er det bedst at placere den med kloen nedad. På den måde begynder du med “babillaen”, som normalt tørrer ud før “mazaen”, der er den øverste del, hvor størstedelen af kødet er.

Når skinken er placeret i skinkeholderen, er det første skridt at rense skorpen og det gullige fedt. Du skal gemme fedtet til at dække Jabugo skinken, når du er færdig med at skære. Derefter laver du et dybt snit ved “cañaen”, som du vil bruge som stop for at begynde at skære skiverne.

Sådan skærer du din skinke

Nu hvor vi er klar til at skære skiver, er det vigtigt at huske, at snittet altid skal være vandret, og at kniven skal pege væk fra kroppen. Vi skal undgå at have hænderne i retning af kniven på noget tidspunkt for at undgå ulykker. Skæringen skal udføres med forsigtighed og sikkerhed.

Når kniven kommer i kontakt med kødet, skal vi lave et let skråt snit. Derefter drejer vi bladet, så det ligger fladt mod skinken, og med en let frem- og tilbagebevægelse skærer vi skinken i tynde, men ikke alt for lange skiver.

Hele skinken kan udnyttes. Når du er færdig med babillaen, skal du vende skinken for at begynde på mazaen. De sværeste stykker at skære kan skæres i tern til mange forskellige opskrifter. Husk at skære sikkert og nyd din Jabugo skinke fuldt ud.

Nyd din serranoskinke på bedste manér!

Jabugoskinken bør nydes ved en temperatur på cirka 21ºC, så fedtet frigiver al sin smag. Skinke skiverne skal være så tynde som muligt for at kunne smage skinken fuldt ud.

Selvom Jabugoskinken i sig selv er en fremragende delikatesse, kan den kombineres med mange forskellige smagsvarianter. Det er vigtigt at vælge en sekundær smag, der hjælper med at fremhæve skinkens smag. Kombinationen af skinken med andre fødevarer er en kunstart i sig selv, og vi opfordrer dig til at prøve dine favoritkombinationer.

Ud over den klassiske kombination med rødvin anbefaler vi at kombinere skinken med øl, mousserende vin og rosé- eller hvidvin for at åbne smagsløgene med deres syrlighed og fremhæve den mere fedtholdige smag af Jabugoskinken.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *